Hard water en kalkaanslag aanpakken met een waterontharder – vergelijk prijzen en modellen – Offerte

Hard water en kalkaanslag kunnen uw leven meer beïnvloeden dan u had verwacht. 

Ook last van hard water en teveel kalk in uw leidingwater? Dan is het aangeraden om hieraan iets te doen. Wij hebben voor u de oplossing!

Vraag hier eenvoudig prijzen, merken, modellen en persoonlijk advies aan bij waterontharder bedrijven bij u in de buurt:

waterontharders prijzen en merken

Stap 1 van 2

Hard water en kalkaanslag
Hard water en kalkaanslag

 

Hard water en kalkaanslag beïnvloeden uw leven meer dan u denkt!

Veel mensen hebben wel al eens over hard water gehoord. In het dagelijks leven hebben de meeste mensen te maken met hard water. Wat is hard water nu precies? En hoe beïnvloedt het uw leven? Dat bespreken we in dit artikel.

Hard water en kalkaanslag
Hard water en kalkaanslag

Hard water is water waar een grote hoeveelheid aan mineralen in zit. Hierbij moet u vooral denken aan calcium en magnesium deeltjes. Deze deeltjes zorgen voor kalkaanslag. Hoe hoger de concentratie aan calcium en magnesium deeltjes, hoe hoger de waterhardheid. Hardheid van water wordt uitgedrukt in Franse of Duitse in graden.
In België gebruiken we Franse graden.

Niet levensbedreigend maar de gevolgen kunnen wel enorm zijn!

Een hoge waterhardheid in uw woning mag dan niet levensbedreigend zijn, de gevolgen ervan kunnen echter aanzienlijk zijn voor uw woning! Er zijn hier talloze voorbeelden van. U kunt enorme last krijgen van kalkaanslag. In de badkamer bijvoorbeeld, is kalkaanslag een vervelend probleem. De hoge waterhardheid zorgt ervoor dat de wanden van de douche wit uitslaan. Deze ruwe, bruingele vlekken zijn moeilijk te verwijderen van uw wanden, tegels en voegen. Bovendien trekken die vlekken extra vuil en nieuwe kalkaanslag aan. De douchekop zelf zal ook regelmatig ontkalkt moeten worden. De gaatjes in de douchekop geraken ook verstopt door kalkaanslag.


waterontharder prijs offerte online


Apparatuur in huis moet sneller vervangen worden door hard water

Het harde water zorgt niet alleen voor problemen in de badkamer. Ook bij diverse apparaten zorgt dit voor problemen. Vooral bij wasmachines en vaatwassers, die verbruiken immers veel water.

Bij een hoge concentratie hard water hebben de machines meer zeep nodig om goed te functioneren. Vaak moet je dan dubbel zoveel of meer wasmiddel gebruiken. Bij een hogere concentratie hard water is ook uit onderzoek gebleken dat vlekken moeilijker verwijderd worden. Daardoor moet er met een hogere temperatuur gewassen worden. Zo worden de kleuren van de kleren aangetast. Ze zien er sneller grauw uit.

Andere apparaten die zeer snel blokkeren bij hard water, zijn koffiezetapparaten of espressomachines. Door de kalkaanslag kan het water niet goed door de machine stromen. Dit zorgt voor storingen en verbruikt onnodig veel energie. De laag kalk blokkeert de warmte van de machine. In strijkijzers is kalkaanslag ook een bekend probleem. De kalk hoopt er zich in op en zo verstoppen de stoomgaatjes van het strijkijzer. Dit zorgt voor minder stoom en het kan ook kalkvlekken maken op uw kleren. Hier zit u natuurlijk niet op te wachten!

Uw pannen en uw waterkokers zal u ook vaker moeten ontkalken of vervangen. Door het verwarmen van het water ontstaat er kalkaanslag onderin de pannen. Daardoor zullen ze minder goed werken en er lelijk uitzien. Deze kalkaanslag is moeilijk te verwijderen.

Hard water niet goed voor huid en haar

U kunt het zich misschien niet voorstellen, maar hard water heeft zeker ook veel invloed op huid en haar! We gaan ervan uit dat water de huid hydrateert maar niets blijkt minder waar. De kalk in hard water doet het tegenovergestelde. Het laat een onzichtbare laag na op uw huid. Daardoor geraken uw poriën verstopt. Mensen met huidproblemen zoals eczeem kunnen ook heel wat last ondervinden. Als ze vaak in aanraking komen met hard water kunnen hun problemen verergeren.

Naast het feit dat hard water de huid uitdroogt, blijkt ook dat zeep minder goed schuimt in hard water. Er wordt dus meer zeep gebruikt om hetzelfde effect te bereiken. Dit is niet goed voor de huid, voor uw portemonnee en voor het milieu. Als u futloos haar heeft dat snel vet wordt, kan de oorzaken dus hard water zijn. Er zijn mensen die al jarenlang allerlei shampoos hebben uitgeprobeerd, totdat ze erachter komen dat het aan het harde water ligt. De laag die de kalk op de hoofdhuid creëert, zorgt ervoor dat het haar niet goed gereinigd wordt en dat het zijn glans verliest.


waterontharder prijs offerte online


Een waterverzachter kan uw problemen oplossen!

Als u graag iets aan het harde water wil doen, is het zeker aan te raden om een waterverzachter aan te kopen. Een waterverzachter zorgt ervoor dat uw harde water wordt omgezet in zacht water. Een waterverzachter werkt 24 uur per dag. De waterdruk van het water is voldoende, er is geen extra stroom nodig. Het harde water komt binnen via de waterverzachter. Vervolgens worden de deeltjes calcium en magnesium uit het water gefilterd. Dat gebeurt door een harsfilter. Zodra die filter verzadigd is, wordt hij gespoeld met een zoutoplossing. Daarbij wordt er regeneratiezout gebruikt, zout in zijn puurste vorm. Dit zoute water wordt dan vervolgens afgevoerd via de afvoer. U kunt dan van heerlijk zacht water genieten!

Hebt u hard water of niet? Bekijk de situatie in uw regio

Wilt u weten of er in uw regio hard water door de kranen stroomt? Dan kunt u dit op een eenvoudige manier nagaan. De waterhardheid is niet overal gelijk. Er zijn in België heel wat verschillende bronnen waar water uit de grond gepompt wordt. Hoeveel mineralen er in uw water zitten, hangt af van de bodemsamenstelling. Het kan dus sterk verschillen van gemeente tot gemeente. Het is dus zeker aan te raden om de controleren of u in een regio met hard water woont. Dan kunt u indien nodig een waterverzachter installeren. Dat zorgt niet alleen voor een betere leefomgeving maar ook voor een enorme besparing op uw energierekening! Uw apparaten zullen immers beter werken en langer meegaan. U voorkomt ook kalkaanslag in de waterleidingen.