Hard water waterverzachter : waterhardheid en kalkaanslag verwijderen met een waterontharder

Hoe weet ik of ik hard water heb?

Zoekt u een waterontharder voor uw woning, appartement of bedrijf? Hoe weet ik of ik last heb van hard water? Ontdek hier de oplossingen van hard water en de gevolgen van hard water.

Vraag hier eenvoudig prijzen, merken, modellen en persoonlijk advies aan bij waterontharder bedrijven bij u in de buurt:

waterontharders prijzen en merken

Stap 1 van 2

Hard water waterverzachter
Hard water waterverzachter

Hoe weet ik of ik hard water heb? 3 tips

Iedereen wil comfort in het huishouden, en u bent waarschijnlijk geen uitzondering. Bepaalde elementen dragen – lokaal beseft u het misschien niet altijd – bij aan het wooncomfort waarover u wilt beschikken, en één van die zaken is de kwaliteit van het water. Zo vormt hard water een bedreiging voor de woonkwaliteit, aangezien het bepaalde nadelige gevolgen heeft voor zowel het huishouden als uw gezondheid én uw portemonnee.

Maar hoe weet u nu of in uw woning sprake is van hard water? Hoe weet u of u nood hebt aan een waterverzachter om hard leidingwater te ontkalken en problemen die daarmee gepaard gaan op te lossen? De volgende drie tips kunnen u een beter zicht geven op de kwaliteit van uw water, waardoor alle twijfel als sneeuw voor de zon verdwijnt en u zichzelf een plezier kunt doen, door de aankoop van een waterverzachter.

Heeft u hard water in uw huishouden?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of uw huishouden geteisterd wordt door hard water. De volgende drie zaken zijn de meest voorkomende gevolgen van hard, verkalkt water en kunnen u dus helpen te beslissen of u een waterverzachter moet kopen om de situatie aan te pakken!

1. Huishoudelijke toestellen takelen af en leidingen raken snel verstopt

Eén van de gevolgen van hard water is dat het materiaal aantast, zowel in de waterleidingen als in huishoudelijke toestellen. Als u vaak te maken krijgt met verstoppen of aftakelende waterleidingen, en toestellen zoals de waterkoker of koffieautomaat snel verstop geraken en u die om de haverklap moet onderhouden, dan is het goed mogelijk dat u te maken heeft met hard water.

De kalk in hard water bestaat uit mineralen, waaronder magnesium en calcium, en gaat zich over de jaren heen opstapelen op verschillende oppervlakken (zoals de binnenkant van een waterkoker of waterleiding). Hierdoor slibben deze als het ware toe, met het gevolg dat ze minder goed functioneren. En dat zorgt er natuurlijk voor dat ze vaker onderhouden moeten worden. Als u dus opmerkt dat uw leidingen en huishoudelijke toestellen snel achteruitgaan, dan kan dat te maken hebben met de hardheid van het water. Een waterverzachter lost dit probleem echter snel op!


waterontharder prijs offerte online


2. U schrobt en poetst … zonder het gewenste resultaat

Een ander teken dat er misschien iets mis is met uw leidingwater is dat u wel erg vaak moet schoonmaken. En vooral, dat u enorm veel schoonmaakmiddelen moet gebruiken om de afwas te doen, kledij te wassen, de douchecabine schoon te maken, enzovoort. Dit kan veroorzaakt worden door het effect van kalk in hard water op de reinigende eigenschappen van die middelen.

Kalk heeft immers de eigenschap om zich te binden aan bepaalde stoffen die in waspoeders, detergenten en zeep voorkomen. Hierdoor wordt hun werking drastisch verminderd, waardoor u er veel meer van moet gebruiken om hetzelfde resultaat te krijgen. U kunt zich al inbeelden dat dit niet enkele nadelig is voor uw portemonnee (aangezien u dus veel meer producten moet kopen om uw woning proper te houden), en al zeker niet voor het milieu. Dergelijke middelen zijn immers vaak schadelijk voor de natuur, en u wilt er dan ook zo weinig mogelijk van gebruiken.

Een waterverzachter voorkomt dat kalk zich in het water bevindt, waardoor kuisen vele gemakkelijker gaat, minder lang duurt en vooral minder kost. De werking van reinigingsmiddelen in zacht water is immers veel beter, en dat alleen al maakt een waterverzachter de moeite waard!

3. De kwaliteit van uw haar en huid gaat achteruit

De negatieve effecten van hard water bespreken zich echter niet enkel tot huishoudelijke toestellen en waterleidingen. Ook uw eigen lichaam komt dagelijks in contact met leidingwater, en als zich daar kalk in bevindt kan dat een probleem vormen. Zo gaat verkalkt water zijn kalklaag afzetten op uw huid en haar, bijvoorbeeld nadat u een douche of bad heeft genomen. Hoewel dit misschien niet als een bedreiging klinkt, is het dat wel. Kalk vormt immers een hardnekkige laag op uw haar waardoor het harder en stugger gaat aanvoelen, en ook veel minder blinkt. Daarbij schuurt de kalk de beschermlaag van de huid er als het ware af, met alle gevolgen van dien. De huid voelt droger, is sneller beschadigd, enzovoort.

Dat is de reden waarom mensen met huidproblemen meer last hebben van de symptomen als ze hard water gebruiken. De kalklaag maakt hun huid nog kwetsbaarder, waardoor bijvoorbeeld psoriasis of eczeem erger worden. Een waterverzachter maakt echter korte metten met deze problemen door de kalk uit het water te verwijderen.

Geef hard water geen enkele kans

Een probleem kan enkel opgelost worden aan de wortel, en dat is precies wat een waterverzachter doet. De kalk in hard water zal niet langer een bedreiging vormen voor uw huishouden en uw gezondheid dankzij een waterverzachter. Een dergelijk systeem is zijn prijs dan ook zeker waard.


waterontharder prijs offerte online