Hoe een waterontharder installeren – professionele installatie van waterontharders en ontkalkers

Waterontharders

Zoekt u een waterontharder voor uw woning, appartement of bedrijf? Ook last van hard water en teveel kalk in uw leidingwater?

Vraag hier eenvoudig prijzen, merken, modellen en persoonlijk advies aan bij waterontharder bedrijven bij u in de buurt:

Waterontharders

Stap 1 van 2

Waterontharders
Waterontharders

Hoe een Waterontharder Installeren

Wat is een Waterontharder?

Een waterontharder is de perfecte oplossing voor uw hard waterproblemen. Een hard wateraanvoer naar uw huis voor uw dagelijkse behoeften kan een groot probleem worden omdat hard water wassen en schoonmaken erg problematisch kan maken. Niet alleen worden uw schotels en kleren vuil achtergelaten, hard water tast ook apparaten en badkuipen aan door er vanbinnen gele vlekken achter te laten.

Waterontharder kopen

Een waterontharder trekt harde metalen uit de wateraanvoer en vervangt het sodium of de kaliumionen om een ionische balans te handhaven. Dit systeem is een zeer populaire manier geworden om de hardheid van water te verminderen omdat het lang meegaat het efficiënt is en gemakkelijk te installeren is. Lees hierna meer over een waterontharder installeren.


Hoe een Waterontharder Installeren

Een waterontharder is als een filter die past in het leidingsysteem, waar het water uw huis binnenkomt. In het begin lijkt het een moeilijke taak om dit systeem in de leiding te installeren, maar het zijn enkel een paar eenvoudige stappen.

• De eerste stap is om een systeem en een locatie kiezen om te installeren. Dit hangt af van de hoeveelheid water dat verzacht moet worden, de structuur van de leidingen en de huidige kwaliteit van het water dat door de leiding stroomt.

• Daarna sluit u de wateraanvoer van de belangrijkste bron af en verwijdert al het water uit de leidingen door het weg te laten stromen door kranen.

• Het afsluiten van de warme toevoer is een belangrijke stap omdat je een nieuw toestel installeert en er is te veel risico om de verwarming op te laten staan.

• Eenmaal deze stappen afgerond zijn, bent u klaar om de ‘bypass afstandsbediening’ te installeren. Een bypass afstandsbediening is een systeem van draden dat met de leiding aansluit om de stroom van water in de waterontharder door te zenden. De complexere instructies over welke pijp waar gaat, worden altijd meegegeven met de instructiehandleiding, dus lees het zeker grondig omdat er kleine verschillen zijn in elke soort waterverzachter.

waterontharder prijs

• Eenmaal dat u de bypass afstandsbediening hebt geassembleerd, wees dan zeker dat er geen lekken zijn en de kleppen terug op hun plaats zijn gezet voor de waterbronnen. Zet nu de verwarming en watertoevoer weer aan.

• Het aanbrengen van de afvoerpijp en de zouttank zijn de kleinere en makkelijkere stappen van deze installatie. Beide moeten aan de bypass afstandsbediening worden aangebracht volgens de instructies die meegegeven worden in de brochure.

• Een goede laatste stap is om de bypass te sluiten en de kleppen die in de verzachter gaan in te schakelen zodat u zeker bent dat er geen lekken zijn.

• Voeg zout toe aan de waterontharder en stel de timer in voor regeneratie zodat het systeem nu op zichzelf kan opereren.

Waterontharder installeren
Waterontharder installeren

Hoe een Waterontharder te Installeren

• Wees altijd zeker dat de watertoevoer en de elektrische apparaten uitgeschakeld zijn voor de installatie.

• Stel de timer in voor regeneratie tijdens de nacht zodat er een ononderbroken stroom van zacht water tijdens de dag aanwezig is.

Waterontharder Installeren

• Check regelmatig het zoutniveau in de waterverzachter om zeker te zijn dat alles werkt.