Omgekeerde Osmose | zacht water in uw leidingwater dankzij een waterontharder of ontkalker

Waterontharders

Zoekt u een waterontharder voor uw woning, appartement of bedrijf? Ook last van hard water en teveel kalk in uw leidingwater?

Vraag hier eenvoudig prijzen, merken, modellen en persoonlijk advies aan bij waterontharder bedrijven bij u in de buurt:

Waterontharders

Stap 1 van 2

Waterontharders
Waterontharders

Omgekeerde Osmose

Hoewel Omgekeerde Osmose behoorlijk intimiderend klinkt, werkt dit proces net als ieder ander water filtratie-systeem.

Omgekeerde Osmose systemen filteren vloeistoffen, vooral water, door dit onder druk door een semi-doorlaatbaar membraan te persen die harde en grote ionen tegenhoudt en alleen de vloeistof doorlaat.

Denk aan onzuiver water dat aan een kant een vat ingaat en zuiver water dat er aan de andere kant weer uitkomt, door een membraan dat als schoonmaakmiddel werkt, en u heeft een omgekeerd osmose systeem.

Omgekeerde Osmose Water
Omgekeerde Osmose Water

De onzuiverheden van het harde, onzuivere water lopen onderuit het systeem. Het belangrijkste voordeel van dit proces is dat zelfs de kleinste oplosbare onzuiverheden (0.001 micron) uit het water worden gefilterd, zodat het uiterst effectief is.

Omgekeerde osmose systemen zijn ook meer uitgebreid, en zorgen er vooral voor dat geen onzuiverheden in het gezuiverde water terecht komen nadat dit door het membraan is gegaan.


Omgekeerde Osmose
Omgekeerde Osmose

Belangrijkste onderdelen van Omgekeerde Osmose

U kunt de werking van een RO systeem beter begrijpen als u weet uit welke onderdelen het systeem bestaat.

Pre-filters: pre-filters halen gewoonlijk de meer solide en tastbare onzuiverheden uit het water.

Deze onzuiverheden kunnen bezinksel, steentjes of zelfs puin zijn.

Omgekeerd Osmose Membraan: dit is het hart van het Omgekeerde Osmose Systeem. Het membraan is een ingang voor puur water en houdt alle ongewenste ionen en verontreinigingen tegen.

Post-filters: mogelijke overgebleven geur en smaak wordt aangepakt door de post-filters die ervoor zorgen dat gezuiverd water ook puur blijft, nadat het door het membraan is gegaan en voordat het uit uw kraan stroomt.

Terugslagklep: deze klep voorkomt dat water de andere kant op kan stromen.

Stroom beperker: dit apparaat heeft een tweeledige functie in het RO systeem. Het controleert niet alleen hoeveel water er door het membraan stroomt, maar houdt ook een constante druk op het langsstromende water wat erg belangrijk in het RO proces is.

Opslagtank: een omgekeerde osmose-eenheid heeft een eigen opslagtank die gemiddeld 10 liter gezuiverd water bevat.

RO kraan: er wordt een kraan op uw gootsteen geplaatst voor het dagelijks gebruik van gezuiverd water.


Waar kunt u een Omgekeerd Osmose systeem kopen?

Omgekeerde Osmose systemen verschillen op een punt. Het soort membraan dat gebruikt wordt doet het hele Omgekeerde Osmose apparaat verschillen.

Membranen zijn er in verschillende kwaliteiten en werkzaamheid, de prijs en het type systeem zijn daarom afhankelijk van het geplaatste membraan.

Of kies voor: de waterverzachter prijs.

Omgekeerde Osmose systemen en hun vulstoffen zijn verkrijgbaar in winkels die handelen in waterbehandeling en waterfilters.

Hoewel een RO systeem uitgebreider is dan het basisfilter dat in uw huis is geplaatst, biedt het meer zuiverheid, helderheid en een langere levensduur dan de filters.

Voordat u er een plaatst moet u een deskundige uw waterkwaliteit laten bepalen, en de ruimte die u heeft om het apparaat op uw waterleiding aan te sluiten.