Onderhoud waterverzachter | vergelijk prijzen van een nieuwe waterverzachter

Onderhoud waterverzachter

Zoekt u informatie over onderhoud van uw waterverzachter of u zoekt een professional om uw onderhoud te doen?

Vraag hier eenvoudig prijzen, merken, modellen en persoonlijk advies aan bij waterontharder bedrijven bij u in de buurt:

waterontharders prijzen en merken

Stap 1 van 2 - Waterontharder prijs

Onderhoud waterverzachter
Onderhoud waterverzachter

Hoe onderhoud ik mijn waterverzachter?

Het verschil tussen hard en zacht water kunt u uitdrukken in geld. Dat heeft alles te maken met het feit dat hard water zorgt voor kalkaanslag, waardoor uw apparatuur sneller defect kan gaan en een kortere levensduur heeft. Dit nog los van het feit dat u veel tijd kwijt bent, plus extra geld, aan het poetsen van uw douche, fonteintjes, wasbakken en het wc-bekken. Alleen maar omdat u toevallig in een regio woont waar hard water geleverd wordt.

Onderhoud waterverzachter
Onderhoud waterverzachter

Oplossingen

Voor hard water zijn er twee oplossingen. De eerste is een dure, maar wel effectieve oplossing, namelijk verhuizen naar een regio waar ze zacht water hebben. De tweede is veel minder duur, maar net zo effectief. U kunt een waterverzachter aanschaffen. Deze zorgt er voor dat de kalk en het magnesium uit uw water gehaald worden, zodat u gebruik kunt maken van zacht water en alle geldverslindende problemen in één klap opgelost hebt.


waterontharder prijs offerte online


Waterverzachter

Een waterverzachter is een apparaat dat aangesloten wordt op uw waterleiding en dat via een zoutoplossing het water zuivert. Het enige dat u nog moet doen, is het apparaat regelmatig voorzien van zout en zorgen voor het onderhoud van de waterverzachter. Het onderhoud van de waterverzachter kunt u zelf doen of u laat een vakman komen. Hoe vaak onderhoud nodig is, kan afhangen van de hardheid van het water, van het verbruik en van de plek waar de waterverzachter geplaatst wordt. Uitgangspunt is een jaarlijkse onderhoudsbeurt door een vakman, zodat u alleen zo nu en dan zout moet bijvullen en eens met een doekje over het apparaat wrijft.

Werking

De waterverzachter werkt via een zogenaamde ionenwisselaar. Kalk en magnesium worden opgevangen en gekoppeld aan zoutkristallen, zodat ze bezinken en later wegspoelen. In principe betekent dit dat u zacht water uit de kraan tapt en dat pekelwater wordt afgevoerd via de waterverzachter. Alles biologisch verantwoord en zonder enige schade aan het milieu. Ideaal dus. Doordat het zout op deze manier wordt verbruikt, is het noodzakelijk om regelmatig de zoutvoorraad aan te vullen. Men gaat er van uit dat u per m3 water ongeveer een pond zout gebruikt. Een andere vuistregel is dat iedere persoon in uw huishouden per maand circa 3 kilo zout verbruikt. Let wel, u heeft speciaal regeneratiezout nodig, want anders zal dat het apparaat aantasten. Wat betreft het onderhoud van de waterverzachter wordt aangeraden om de binnenkant bij het vullen even met een nat doekje schoon te vegen. Om te voorkomen dat extra onderhoud van uw waterverzachter nodig is, wordt tevens aangeraden bij het plaatsen van zout en het poetsen plastiek handschoentjes te dragen, zodat geen huiddeeltjes achterblijven. Deze kunnen namelijk stof en dergelijke binden, waardoor het apparaat minder goed kan werken.

Besparing

Er zijn drie redenen om op een waterverzachter over te stappen, waarbij tevens geldt dat het onderhoud van de waterverzachter door de vakman daarin is meegenomen.

1. U bespaart op reparatiekosten en het eerder moeten vervangen van uw apparatuur. Denk aan de koffiezetmachine, de vaatwasser en de wasmachine. Maar ook aan het strijkijzer, de steamer of de kookpannen.

2. U hebt veel minder schoonmaakmiddelen nodig. Dat geldt zeker voor de extra agressieve producten om kalkafzetting op de douchewand en in de wasbakken te verwijderen.

3. U heeft veel minder tijd nodig om het huis te poetsen. U bespaart dus naast geld ook tijd.

Voordelen

De voordelen kunt u op een rij zetten, want het besparen van tijd en geld is niet alles. U krijgt dankzij de waterverzachter zacht water. Dat proeft u wanneer u een glaasje water drinkt, een kopje thee maakt of een waterijsje neemt. Want hard water smaakt anders. Dat is voor veel mensen een reden om drinkwater te kopen. Wanneer die reden er niet meer is, bespaart u ook hier geld, moeite en ruimte. Nooit meer met flessen of pakken water slepen, er extra ruimte voor vrij moeten maken en de flessen moeten inleveren of via de plastiek afvalzak recyclen. U doet de natuur daarmee een groot plezier, want flessen water moet worden vervoerd en flessen worden gerecycled. Op zich prima dat het gebeurt, maar is het niet nog veel beter wanneer het niet -meer-nodig is? Wereldwijd verbruiken we jaarlijks honderden miljoenen PET flessen. Wanneer elk huishouden een waterverzachter zou hebben, kan dit aantal flink slinken.


waterontharder prijs offerte online


Onderhoud

Wat het onderhoud van uw waterverzachter betreft, is het handig om bij iedere offerte meteen te vragen hoe duur het jaarlijkse onderhoud door de vakman is, welke garantie u daarbij krijgt en welke werkzaamheden er verricht worden. Waarom? Omdat een goed onderhouden waterverzachter zo’n 20 jaar mee kan. Plus, omdat een goed onderhouden waterverzachter iedere dag voor zacht en lekker water zorgt. Dat is uiteraard anders wanneer het onderhoud niet goed wordt uitgevoerd. In zo’n geval gebeurt het wel eens dat het water slecht(er) schoongemaakt wordt. Of dat er te veel zout gebruikt wordt. Zonde van uw geld. Bij het plaatsen van de waterverzachter zal de vakman eerst de hardheid van uw water meten. Dat doet hij overigens ook bij iedere onderhoudsbeurt. Daarna stelt hij de waterverzachter precies af op de hardheid. De tweede stap bij het onderhoud is het bacteriën vrijmaken van het apparaat. Uw waterverzachter wordt letterlijk ontsmet. Daarna maakt hij het zoutreservoir schoon. Hij zal u graag laten zien hoe het moet, zodat u het regelmatig ook zelf kunt doen. Tenslotte zal hij alle aansluitingen controleren, het filter waar nodig verwisselen en alles goed schoonmaken. Hierna kunt u met een gerust hart weer volop gebruik maken van de waterverzachter.

Overal zacht water?

Vraag bij de offerte ook of het mogelijk is om de waterverzachter zo te plaatsen dat u alleen daar zacht water hebt, waar dat nodig is. Het is niet nodig om met extra behandeld water uw tuin te sproeien of uw auto te wassen. Dat is gewoonweg zonde van uw geld, want het kost wel regeneratiezout. Vragen kost u niets en is het mogelijk, waarom zou u er dan niet voor kiezen?