Voordelen waterverzachters : de oplossing voor hard water, waterhardheid en kalkaanslag – vergelijk prijzen

5 grote voordelen van waterverzachters

Kent u de 5 grote voordelen van waterverzachters al?

Vraag hier eenvoudig prijzen, merken, modellen en persoonlijk advies aan bij waterontharder bedrijven bij u in de buurt:

waterontharders prijzen en merken

Stap 1 van 2

Voordelen waterverzachters
Voordelen waterverzachters

De 5 grote voordelen van een waterverzachter

Een waterverzachter is een apparaat dat gebruikt wordt om de hardheid van water te verminderen. Hoe ‘hard’ het water in uw waterleidingen precies is, is afhankelijk van de regio waar u woont. Heeft u hard leidingwater, dan heeft u onder andere sneller te maken met kalk in bepaalde apparaten en hebt u meer last van kalk in de keuken, het toilet en in de badkamer.

Er zijn verschillende soorten waterverzachters. De populairste waterverzachter is de waterverzachter met onthardingszout. Wat de vijf belangrijkste voordelen van dit apparaat precies zijn, leest u hieronder. Twijfelt u over de aankoop van een waterverzachter met onthardingszout? Dan leest u hier waarom het verstandig is om in dit apparaat te investeren.

Voordeel 1: uw apparaten gaan langer mee met een waterverzachter

Elektronische apparaten die met leidingwater werken, verslijten sneller wanneer u hard leidingwater gebruikt. Kookt u bijvoorbeeld hard water in een waterkoker, dan blijft er meer kalk achter in het apparaat. Zonder dat u het in de gaten heeft, zorgt deze grote hoeveelheid kalk er op de lange termijn voor dat u uw waterkoker moet vervangen. Dit is niet alleen zo bij de waterkoker, maar ook bij de vaatwasser, de wasmachine en alle andere apparaten die leidingwater gebruiken.

Door het harde leidingwater zachter te maken met een waterverzachter, komt er minder kalk in de apparaten. Daardoor gaan uw apparaten langer mee, simpelweg door eenmalig in een waterverzachter te investeren.


waterontharder prijs offerte online


Voordeel 2: uw waterleidingen verstoppen niet meer met een waterverzachter

De grote hoeveelheid kalk in hard water kan uw apparaten niet alleen beschadigen maar kan uw leidingen ook doen verstoppen. Kalk blijft namelijk in de leidingen zitten en als er meer en meer kalk bij komt, worden de openingen van uw leidingen vanzelf smaller. Hebt u vaak verstopte leidingen zonder aanwijsbare oorzaak? Dan is de kans groot dat dit door hard leidingwater komt.

Door een waterverzachter te gebruiken, kunt u uw leidingwater ontdoen van de grote hoeveelheid kalk. Hierdoor kunnen uw leidingen niet langer verstoppen en hoeft u minder te investeren in de kosten van een loodgieter of zelfs in nieuwe leidingen.

Voordeel 3: minder kalk in de badkamer, het toilet en de keuken

Kalk laat ook sporen na in uw bad, douche, wasbak en toilet. Door een waterverzachter aan te kopen, hebt u minder kalk in de badkamer, het toilet en in de keuken. Zo ziens uw badkamer, toilet en keuken er altijd op en top netjes uit. Bovendien verliest u minder tijd met schoonmaken en kan u besparen op antikalk schoonmaakmiddelen.

Voordeel 4: uw wasmachine werkt beter én verbruikt minder met een waterverzachter

De wasmachine is een van de vele apparaten die op de lange termijn aangetast kan worden door de grote hoeveelheid kalk in hard water. Door in een waterverzachter met onthardingszout te investeren, is uw wasmachine beschermd en werkt ze optimaal.

Dit betekent niet alleen dat uw wasmachine langer mee gaat, maar ook dat u minder wasmiddelen hoeft te gebruiken. Zo wast u minder intensief en gaat uw kledij langer mee.

Door minder wasmiddel te gebruiken, bespaart u immers telkens weer geld uit.

Door minder intensief te wassen, blijven de kleuren van uw favoriete kledingstukken mooi en kunt u de kledingstukken veel langer dragen. Omdat u minder geld in nieuwe kleding hoeft te investeren, bespaart u nog meer geld. Kortom, u investeert eenmalig in een waterverzachter en zo bespaart u elke maand op wasmiddelen en op nieuwe kleding.

Voordeel 5: uw haar gaat glanzen en uw huid wordt gezonder

Tot slot gaat u er zelf ook op vooruit wanneer u een waterverzachter met onthardingszout installeert. Wast u uw haar met zacht water, dan is dit ook gezonder voor uw haar. Uw haar is gezonder en glanst meer. Wast u uw gezicht met zacht water, dan hebt u ook minder vaak last van verstopte poriën door kalk. Wanneer uw poriën verstopt zijn, kan uw huid niet goed gehydrateerd worden.


waterontharder prijs offerte online


Een waterverzachter: de oplossing voor vele problemen

Dankzij een waterverzachter met onthardingszout kan u diverse problemen oplossen. U kunt uw apparaten langer laten meegaan, u voorkomt verstoppingen in uw waterleidingen en u wast beter én goedkoper. Daarnaast zien uw badkamer, uw toilet en uw keuken er altijd stralend uit met een waterverzachter. Ook uw huid en haar zijn er bij gebaat. Een waterverzachter is een investering maar u profiteert wel op meerdere vlakken van deze eenmalige aankoop. Aarzel niet om je verder te informeren en vraag een offerte aan.