Waterontharder Prijs: Wat Is Een Redelijke Prijs? 5 Dingen Om Op Te Letten

Waterontharder Prijs

Een waterontharder is een mechanisch apparaat dat water onthardt. Water ontharden houdt in het verwijderen van magnesium, calcium en andere ionen uit de metaal categorieën. Wanneer harde ionen in water geabsorbeerd worden, wordt het water onzuiver en onhygiënisch. Dit harde water is niet wenselijk om te drinken en resulteert vaak in ongewenste effecten zoals het vormen van kalkaanslag in leidingen die kan uitmonden in het verstopt raken of vernietiging van die leidingen. Om zulke gebeurtenissen uit te sluiten moet water onthard worden voordat het waar dan ook voor gebruikt wordt.

Waterontharder Prijs


1. Waterontharding

De markt staat bol van de waterontharders van verschillende soorten. De prijs van een waterontharder varieert afhankelijk van het type ontharder en hoe efficiënt deze is.

Prijs waterontharder
Prijs waterontharder

De prijs van een waterontharder wordt fundamenteel bepaald door de ontharding methode die gebruikt wordt.

Drie voornaamste technieken zijn zout-gebaseerde ontharding, ontharding zonder zout en magnetische waterontharding.

waterontharder prijs


2. Gebruik van Zout

Normaliter kost een waterontharder die zout gebruikt tussen de € 1000 en € 2500, hoe beter of nieuwer het model, hoe hoger de prijs. Waterontharders die geen zout gebruiken kosten tussen de € 1500 en € 3000. Aangezien deze zout-vrij zijn, zijn ze duurder.

Waterontharder Zout Prijs


3. Magnetische Waterontharders

Magnetische waterontharders zijn betrekkelijk goedkoop, u betaalt tussen de €100 en €200, hoewel sommigen tot aan €800 kunnen kosten. Daarom kunt, als u een smalle beurs heeft, zich gemakkelijker een magnetische waterontharder veroorloven. Wanneer u echter een effectievere en efficiëntere waterontharder wenst, zou een zout- gebaseerde of een zout-vrije waterontharder een betere keuze zijn.


4. Is Zout inbegrepen in de Prijs van een Waterontharder?

In de regel is zout niet in de prijs van een waterontharder inbegrepen, maar bij tijd en wijle, wanneer ketens uitverkoop houden bijvoorbeeld, wordt een ontharder met gratis zout aangeboden. Een waterontharder functioneert door het vervangen van de harde ionen die in hard water aanwezig zijn door zachtere ionen. Dit gebeurt door de calcium ionen in het water door een substituut te vervangen; gebruikelijk is dat substituut zout, meer exact: sodium chloride, wanneer uw ontharder zout-gebaseerd is. Wanneer zout niet meegeleverd wordt met de waterontharder die u aanschaft, moet u dit apart aanschaffen. er worden in het algemeen drie soorten zout gebruikt: Zongedroogd zout, verdampt zout in de vorm van pastilles en steenzout.

Waterontharder Prijs vergelijken

Normaal kost een 25 kg pak zongedroogd zout tussen €4 en €5, zoutpastilles ca. €6 en hoog-geraffineerde diamant zoutkristallen rond de €30. Er zijn zelfs ook zouten van bijzondere kwaliteit die meer dan €100 kosten.


5. Onderhoud, Reparatie en Garantie van de Waterontharder

Waterontharders moeten periodiek gereinigd en onderhouden worden. Normaal wordt de prijs van installatie, onderhoud, schoonmaak en reparatie bij de prijs van een waterontharder inbegrepen. Sommige firma’s leveren voor die prijs zelfs nog gratis zout aanvulling ook. Bovendien worden allerlei soorten waterontharders met een garantie van een jaar geleverd.


 


Meer info: Grondwater ontijzeren particulier | soorten waterverzachters