Wat is een waterontharder? De oplossing voor hard water en teveel aan kalkaanslag – vergelijk 2022 waterverzachter prijzen

Waterontharders

Zoekt u een waterontharder voor uw woning, appartement of bedrijf? Ook last van hard water en teveel kalk in uw leidingwater?

Vraag hier eenvoudig prijzen, merken, modellen en persoonlijk advies aan bij waterontharder bedrijven bij u in de buurt:

Waterontharders

Stap 1 van 2 - Waterontharder prijs

Waterontharders
Waterontharders

Wat is een waterontharder?

Als water van onder de grond komt, neemt het een aantal mineralen en zouten op.

Voordat het je leiding voor dagelijks gebruik bereikt, wordt water dat te veel mineralen bevat ook wel hard water genoemd.

Of je leidingen je voorzien van hard of zacht water, wordt voornamelijk bepaald door waar je woont en hoe de watervoorziening van de omliggende gebieden is.

Ondanks dat, is het een belangrijke beslissing om een manier te vinden om de beschikbaarheid van hard water te verlagen.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een efficiënte manier om hard water zacht te maken door de overtollige mineralen die er in gevonden worden er uit te filteren. Het begrijpen van een waterverzachter is eenvoudig. Denk aan een filter dat in je huis gebruikt word. Een water filter verwijdert de deeltjes in kalkrijk water en geeft een constante voorraad zacht water.

Op dezelfde wijze neemt een waterverzachter de overbodige calcium, mangaan en magnesium weg uit het harde water, en prepareert het voor de dagelijkse consumptie.

Waterontharder kopen


Een waterontharder bestaat uit de volgende onderdelen

Mineralen tank

Dit is het hart van een waterverzachter waar hard water wordt verzacht. Overtollige calcium, mangaan en magnesium worden gezuiverd uit het water om hun concentratie te verlagen.

Pekel tank

De pekel tank bevat een geconcentreerde zoutoplossing. Het doel van deze oplossing is om de ongewenste ionen met zout of kalium te vervangen om een balans in het water te handhaven.

Regelklep

Deze kleine klep of tap helpt in het beheersen van de waterstroom in de waterontharder.

Info: wat is een waterontharder


Een waterontharder: proces

Het proces dat een waterverzachter gebruikt heet ionenwisseling. In lekentermen: wanneer kalkwater de filter binnenkomt; trekt het de calcium- en magnesiumionen aan en spoelt de filter het water om met de natriumionen als vervanger.

Al deze ionen worden verwisseld binnen de mineraal- en zouttank om het water zacht te maken en tegelijkertijd de ionische balans te behouden.

ontharder

Het gehele proces van ionenwisseling vindt plaats door basis scheikunde van positieve en negatieve ladingen die deze mineralen hebben.


Innovaties

Dit systeem, hoewel complex binnen in de waterontharder, werkt goed om een voorraad zacht water beschikbaar voor gebruik voor u en uw familie te maken.

Er zijn verschillende soorten waterontharder systemen beschikbaar op de markt, afhangende van de investering die u wilt maken en de hoeveelheid water die u schoon wilt hebben.

In sommige high-tech waterverzachters zit de zouttank in de mineralen tank om het systeem nog compacter te maken.

De nieuwste soort waterontharders hebben ook een automatisch regeneratieproces die de filters schoon en in perfecte staat houden.

Toch hebben ze allemaal de basisfunctie om het water te reinigen en zacht te maken.


Waarom je eigen waterontharder hebben?

Als je een voorraad kalkwater in je huis hebt, is investeren in een waterontharder een verstandige keuze.

Dit systeem kan makkelijk gerepareerd worden met uw leidingen en kan een manier zijn om op toekomstige uitgaven te besparen.

Waterontharder zout

Waar kalkwater het oppervlakte, de binnenkant van wc’s en pijpen met calciumresidu vies achterlaat, zeep of ontsmettingsmiddelen aan huid en kleren laat plakken; is een waterontharder altijd de handig met deze problemen door middel van een simpel filtratie proces.

Waterontharders voorzien in zacht water dat makkelijk schuimt.

Zo worden minder zeep en wasmiddel verbruikt bij het schoonmaken en wassen.

Een van de meeste klachten met betrekking tot hard water is, dat het geen schuim kan vormen.

Op de lange termijn leidt hard water tot afzettingen binnen de waterleidingen, wat verstoppingen tot gevolg heeft, omdat er minder ruimte is om het water door te laten.

Een waterontharder kan dit probleem verminderen door het harde calcium en magnesium uit het water dat thuis gebruikt wordt, te halen en zo de kans op harde afzettingen in de leidingen te verminderen.

Bedenk wel dat waterontharders tot grote kostenbesparingen leiden, omdat uw toestellen en installaties gemiddeld 8 jaar langer meegaan. Installeer daarom een waterontharder.

Wat is een waterontharder