Waterbehandeling : hoe werken waterontharders en wat zijn de voordelen van zacht water – vergelijk prijzen

De beste waterontharder kopen voor de beste waterbehandeling? Kies voor kwaliteit.

Vraag hier eenvoudig prijzen, merken, modellen en persoonlijk advies aan bij waterontharder installateurs bij u in de buurt:

Waterbehandeling

Stap 1 van 2

Waterbehandeling
Waterbehandeling

Waterbehandeling

De populariteit van het gebruik van waterbehandelingen in eigen huis is over de hele wereld aanzienlijk toegenomen.

Waterbehandeling
Waterbehandeling

Terwijl openbare watermaatschappijen het water meestal chemisch behandelen voordat het over woonwijken wordt verdeeld, wordt de hygiëne van de particuliere watervoorziening nu al lange tijd onder de loep genomen. Hoewel waterbehandeling een lang en moeilijk proces is, hebben technologische innovaties en de toenemende vraag van de consument naar dergelijke apparatuur ertoe geleid dat veel apparaten worden ontworpen die geschikt zijn voor gebruik als mini waterverzachters in uw woning.

Zodra u de kwaliteit van het water dat aan u beschikbaar wordt gesteld hebt bepaald, is de volgende stap om te begrijpen hoe de behandeling werkt. De vijf basisprocessen die hieronder worden beschreven worden in verschillende combinaties gebruikt om water te zuiveren dat ofwel hard is, een geur heeft, besmet is met bacteriën of waarin zand en vuil zit. Kort gezegd is waterbehandeling een combinatie van waterfilters, behandelaars, zachtmakers en chemische stoffen die in fasen werken om water voor dagelijks gebruik te zuiveren. Hieronder beschrijven we enkele basisstappen om water te behandelen.


Hoe werken waterontharders?

Waterbehandeling omvat een aantal processen. De meeste waterbehandelingen voor in het eigen huis gebruiken een combinatie van een paar van hen, maar niet noodzakelijkerwijs alle, om het water dat uit de kranen komt schoon te maken. Voordat deze combinatie wordt bepaald en voordat zelfs de beslissing maar wordt genomen om thuis waterzuivering te gaan gebruiken, moet men weten hoeveel het water behandeld moet worden door te meten hoe schoon het water in uw huis is. De basis- en meest noodzakelijke stappen zijn:

Desinfectie

De eerste stap is het desinfecteren, waarbij het water wordt gezuiverd van alle bacteriën of wormen die in de waterleiding terecht zijn gekomen. Een combinatie van chlorering en koken doden de meest schadelijke virussen en ziekte veroorzakende bacteriën.

Filteren

Filteren, wat een uitgebreide stap is, kan op een aantal manieren geschieden, zoals mechanische filters die vuil verwijderen, koolstoffilters die ongewenste smaken en geuren in het water wegnemen of neutraliserende filters die zuur water behandelen door middel van kalksteen.

Omgekeerde Osmose

Dit technologisch geavanceerde proces maakt gebruik van semi-doorlaatbare membranen die tot 90% van de onzuiverheden en verontreinigingen uit het water halen, waardoor het geschikt wordt voor dagelijkse consumptie. Omgekeerde osmose wordt gewoonlijk in combinatie met filtersystemen gebruikt.

Destillatie

Verdampt water, waardoor de verontreinigingen als residu achterblijven.

Ionen uitwisseling

Dit proces is een onderdeel van ontharding en behandeling, waarbij harde mineralen zoals calcium en magnesium worden onttrokken en zouten worden toegediend om het water chemisch in evenwicht te brengen.

Behandelaars worden toegevoegd om het afzetten van mineralen langs de binnenwanden van leidingen te verminderen.

Tip: de beste airco zonder buitenunit kopen?


Voordelen van waterbehandeling

Voor uw gezondheid: het doel van een kwalitatief goede waterbehandeling is het water geschikt te maken voor menselijke consumptie. Onzuiverheden en verontreinigingen zijn in overvloed in het water van private en publieke systemen te vinden omdat het water onder de oppervlakte wordt gewonnen. Bacteriën in onbehandeld water kunnen tot darm- en inwendige infecties, maagvergiftiging en andere door water overdraagbare ziekten leiden.

Voor uw apparatuur: een deel van een waterbehandeling proces is het zachter maken en behandelen van water. Deze processen zijn nodig om overtollige mineralen uit het water te verwijderen die erosie in apparaten veroorzaken en het energieverbruik verhogen. Het reinigen en poetsen van apparaten met hard water laat een laag schoonmaakmiddel op het apparaat achter die tot ernstige gevaren voor de gezondheid kunnen leiden en daarnaast de machine onbruikbaar kunnen maken.

Waterbehandeling