Waterontharder werking, hoe werkt een waterontharder – vergelijk prijzen van de beste waterverzachters in de buurt

Waterontharder Werking

Heb je ooit harde en geschubde lijnen aan de binnenkant van je leidingen, kranen of toestellen gezien, en je afgevraagd wat dat rare geluid was toen je de kraan opende? Als je je die vragen geregeld hebt gesteld, is de kans aanwezig dat je watervoorziening een voorziening in “hard water” is. De volgende vraag is wat hard water dan is. Terwijl er niet letterlijk iets bestaat als hard of zacht water, worden deze termen gebruikt om water uit te leggen met overtollige mineralen, met name calcium, mangaan en magnesium, die de ionische balans van gewoon water veranderen. Als je geplaagd wordt door problemen veroorzaakt door hard water, is een waterontharder of waterverzachter wat je nodig hebt.

Waterontharder Werking

Een waterontharder is een speciaal filter dat de overtollige mineralen uit het harde water haalt, en het zo zacht maakt. Er zijn een aantal onderdelen aan een waterverzachter die in harmonie werken om de extra mineralen weg te nemen en om bepaalde zouten toe te voegen om een balans te onderhouden in het water dat uw huis binnenkomt.

Info: Waterontharder Werking.


Hoe werkt een Waterontharder?

Het oorspronkelijke proces dat aan het werk is in een waterontharder, wordt ionenwisseling genoemd.

Ionenwisseling: Bij dit systeem wordt hard water naar een hars gebracht en worden calciumionen en magnesiumionen verwisseld voor natriumionen. Hierdoor krijg je zacht water in plaats van hard water.

In de grofste termen, is het doel van een waterontharder om natriumionen te verruilen met de overtollige calcium en magnesium ionen, waardoor het water zacht en klaar voor gebruik wordt gemaakt. De werking van een waterverzachter kan het best uitgelegd worden als de verschillende onderdelen van het toestel afzonderlijk worden herkend: Mineralen tank – In deze tank vindt al het grote werk plaats. Water komt de mineralen tank binnen waar positief geladen calcium en magnesium ionen worden aangetrokken door de negatief geladen kralen.

Pekel oplossing- Binnenin de mineralen tank is nog een laag die de pekeltank genoemd word. Deze tank bevat een vloeistof genaamd de pekel oplossing, welke is geconcentreerd met natrium of kalium ionen. In ruil voor de magnesium en calcium ionen, geeft de waterontharder deze pekel oplossing ionen aan het water om een ionische balans te handhaven. Regelklep- Water dat de tank binnenkomt en uitgaat kan worden bestuurd via een klep die de dus en water bevoorrading stroom beheerd. Eens het proces van ionenwisseling voltooid is, worden de overtollige mineralen achtergelaten, terwijl het zachte water door de pijpleidingen wordt gestuurd.

Info: Waterontharder Werking

Waterontharder werking


Hoe werkt een Waterontharder: het regeneratieproces

Hoe werkt een waterontharder | Waterontharder Werking.

Er wordt over waterontharders gedacht als apparaten of filters die kunnen worden voorzien in de waterpijpen in je sanitair. Omdat de chemische wisseling die in de tank plaatsvind zouten en andere mineralen nodig heeft, moet een waterontharder regelmatig geregenereerd worden, zodat de pekeloplossing opnieuw geconcentreerd kan worden en de tanks schoongemaakt kunnen worden voor een ononderbroken voorraad van zacht water. Dit regeneratieproces is gebruikelijk een automatische wanneer je er de tijd voor hebt ingesteld. De meest geprefereerde tijd voor onderhoud van een waterverzachter is gedurende de nacht wanneer de voorraad van zacht water stopgezet kan worden. Na iedere beurt is de waterverzachter weer klaar om te functioneren.

Waterontharder werking

Een typische regeneratiecyclus bevat de volgende stappen:

Terugspoelen: De regelklep draait de waterstroom om.

Pekel aantrekken: De pekel oplossing vloeit de kralen in de mineralentank, de calcium en magnesium ionen wegnemend en hen heropladend met natriumionen.

Trage spoeling: De klep corrigeert de waterstroom en extraheert alle overgebleven pekel en ionen in de mineralentank.

Snelle spoeling: Dit verzekerd dat alle onderdelen terug op de bodem van de tank zijn, en klaar om hard water zacht te maken.

Dit artikel gaat over waterontharder werking.

Tip: een ontijzeraar om grondwater te ontijzeren.