Waterverzachter : kalkaanslag aanpakken met de beste ontkalker in de buurt – prijzen

Waterverzachter kalkaanslag

Kalkaanslag is een veel voorkomend probleem dat heel wat ongemak met zich meebrengt. Een waterverzachter kan hier komaf mee maken.

Vraag hier eenvoudig prijzen, merken, modellen en persoonlijk advies aan bij waterontharder bedrijven bij u in de buurt:

Waterontharders - Waterverzachter kalkaanslag

Stap 1 van 2

Waterverzachter kalkaanslag
Waterverzachter kalkaanslag

 

Hoe kan ik kalkaanslag op tegels, wanden en kranen voorkomen?

U bent uren bezig geweest met het poetsen van de badkamer, maar enkele dagen later ziet u alweer die vervelende kalkaanslag op de tegels, de wanden en de kranen zitten. Hoe vaak u ook in de weer gaat met dure schoonmaakmiddelen met ontkalkingswerking: kalkaanslag blijft altijd terugkomen.

Hoe dit precies komt en wat u kunt doen om kalkaanslag te voorkomen, leest u op deze pagina. Wij vertellen u graag hoe uw badkamer er altijd stralend schoon en netjes uit kan zien, ook zonder uren te poetsen.

De oorzaak van kalkaanslag

Het water dat u in de badkamer, in de keuken en in het toilet gebruikt, wordt uit de Belgische bodem gewonnen. In sommige delen van de Belgische bodem zit vrij veel kalk, dat in het water terecht komt. Ook na het winnen van het kraanwater, blijft de kalk in het water zitten. Zet u thuis de kraan aan, dan blijven er vaak enkele druppels in de wasbak liggen. Deze druppels zorgen uiteindelijk voor kalkaanslag, simpelweg door de grote hoeveelheid kalk in het kraanwater.

Kraanwater met een grote hoeveelheid kalk wordt ook wel hard water genoemd. Niet ieder huishouden in België gebruikt hard water, maar bij veel mensen is dit wel het geval. Of u wel of geen hard water gebruikt, is afhankelijk van de regio waar u woont. U kunt uw water testen met speciale teststrips voor hard water, die u vertellen of u veel kalk in het kraanwater heeft zitten.


waterontharder prijs offerte online


Kalkaanslag verwijderen: een hele klus

Het verwijderen van kalkaanslag is niet gemakkelijk, simpelweg omdat de kalk uit kraanwater goed tegen diverse schoonmaakmiddelen kan. Maakt u de badkamer bijvoorbeeld schoon met standaard Allesreiniger, dan blijft de kalkaanslag in de meeste gevallen gewoon zitten. Wilt u de kalk helemaal verwijderen, dan heeft u hier namelijk speciale schoonmaakmiddelen voor nodig. Deze schoonmaakmiddelen worden ook wel ontkalkingsmiddelen genoemd en zijn speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van hardnekkige kalkaanslag in sanitair.

Koopt u speciale ontkalkingsmiddelen om de kalkaanslag op tegels, wanden en kranen te verwijderen, dan moet u alsnog lang poetsen en schrobben. De ontkalkingsmiddelen werken namelijk wel goed, maar moeten wel goed op de kalk in kunnen werken. In de praktijk betekent dit simpelweg dat u minutenlang moet poetsen en schrobben om uw sanitair echt goed schoon te krijgen. Dit is al vervelend, maar het is nog vervelender dat de kalkaanslag na een week gewoon weer terug is. Dit betekent namelijk dat het schrobben met ontkalkingsmiddelen en wekelijkse activiteit wordt.

Kalkaanslag en de waterverzachter

U kunt steeds veel tijd steken in het verwijderen van kalkaanslag, maar eigenlijk is het veel beter om het ontstaan van kalkaanslag te voorkomen. Hier heeft u geen speciale schoonmaakmiddelen voor nodig, maar een speciaal apparaat. Dit apparaat wordt een waterverzachter genoemd.

Een waterverzachter verwijdert de grote hoeveelheid kalk uit het zogeheten harde water, waardoor het water ‘zacht’ wordt. Door zacht water te gebruiken, blijft er minder of helemaal geen kalkaanslag meer achter op uw tegels, op uw wanden en op uw kranen. Er zit namelijk veel minder of zelfs helemaal geen kalk meer in het water. En omdat de waterverzachter op de bron van het water werkt, kunt u met een eenmalige investering op iedere plek in huis kalkvrij water gebruiken. Dit betekent dat u geen kalkaanslag meer heeft in de keuken, maar ook niet in de badkamer en in het toilet.

De kosten van een waterverzachter

De kosten die u moet betalen voor een waterverzachter, verschillen per apparaat. Zo zijn de kosten van een waterverzachter ten eerste afhankelijk van de capaciteit van de ontharder, maar ook van het onthardingszout dat in het apparaat gebruikt wordt, de werking van het apparaat en ga zo maar door.

Wel is het duidelijk dat u uw investering in een waterverzachter altijd terugverdient. Niet alleen omdat uw huis meer waard is met een waterverzachter, maar ook omdat u minder dure schoonmaakmiddelen hoeft te kopen. Daar komt nog bij dat apparaten ook langer mee gaan door minder kalk in het water, waardoor u ook hier geld op kunt besparen. Het kopen van een waterverzachter is dus een eenmalige investering, maar deze investering verdient u wel langzaam terug.

Kalkaanslag voorkomen: beter dan verhelpen

Het voorkomen van kalkaanslag is altijd beter dan het verhelpen van de aanslag, zeker als u hier uren zoet mee bent. In plaats van tientallen euro’s per jaar te betalen aan dure schoonmaakmiddelen en uren bezig te zijn met poetsen, raden wij u dan ook aan om een waterverzachter te kopen. Zeker als u een hekel heeft aan urenlang poetsen en het wekelijks moeten verwijderen van die vervelende kalkaanslag, is dit zeker een aanrader. Met een waterverzachter houdt u namelijk meer tijd over om andere dingen te doen.