Waterverzachter milieu – de voordelen van een waterontharder of ontkalker, geld besparen en minder energieverbruik

Waterverzachter milieu

Wist u dat een waterverzachter goed is voor het milieu? Interesse in een waterverzachter?

Vraag hier eenvoudig prijzen, merken, modellen en persoonlijk advies aan bij waterontharder bedrijven bij u in de buurt:

Waterontharders - Waterverzachter milieu

Stap 1 van 2

Waterverzachter milieu
Waterverzachter milieu

 

3 redenen waarom een waterverzachter goed is voor het milieu

Een waterverzachter is een apparaat dat de grote hoeveelheid kalk uit zogeheten hard water haalt. Het verzachten van water met een waterverzachter brengt diverse voordelen met zich mee, namelijk minder kalkaanslag in de badkamer, minder leidingproblemen door kalk en een langere levensduur voor uw apparaten. Toch zijn dit niet de enige voordelen van een waterverzachter.

Waterverzachter milieu 2024 - Waterverzachter milieu

Wat velen niet weten, is dat een waterverzachter ook goed is voor het milieu. Op welke drie manieren het apparaat uw ecologische voetafdruk beperkt, leest u op deze pagina. Twijfelt u nog over de aanschaf van een waterverzachter? Dan leest u op deze pagina waarom deze investering in ieder geval goed is voor het milieu.

Reden 1: uw apparaten gaan langer mee

De grote hoeveelheid kalk die in hard water zit, blijft automatisch in uw apparaten hangen. Zo kunt u te maken krijgen met kalkaanslag in uw waterkoker, maar ook in uw koffiezetapparaat, in uw wasmachine en zelfs in uw vaatwasser. Komt er kalk in uw apparaten, dan gaan de apparaten vanzelf minder goed functioneren. Uiteindelijk wordt de kalkaanslag zo erg, dat de apparaten niet meer werken. Dit betekent bijvoorbeeld dat u al snel een nieuwe waterkoker moet kopen, simpelweg door de kalk in hard water.

Door in een waterverzachter te investeren, wordt de grote hoeveelheid kalk uit uw water gehaald. Dit betekent dat de kalk niet meer in uw apparaten achter kan blijven en uw apparaten langer mee gaan. Door minder apparaten aan te schaffen, beperkt u uw ecologische voetafdruk. Het veroorzaken van grote bergen afval (met apparaten) is namelijk niet goed voor het milieu. Heeft u een waterverzachter, dan werkt u niet meer aan het vergroten van de grote afvalberg mee.


waterontharder prijs offerte online


Reden 2: u gebruikt minder energie met een waterverzachter

Wat veel mensen niet weten, is dat een waterverzachter ook voor een lagere energierekening zorgt. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar op de lange termijn ook zeker voor het milieu.

Een waterverzachter zorgt ervoor dat uw boiler en/of cv-ketel niet meer beschadigd kunnen raken door kalkaanslag. Dit betekent dat de boiler en/of cv-ketel beter functioneren, ook met minder energie. Heeft u geen waterverzachter, dan hebben uw boiler en cv-ketel steeds meer energie nodig om uw water en woning te kunnen verwarmen. Dit is slecht voor het milieu. Heeft u wel een waterverzachter, dan worden de boiler en cv-ketel niet beschadigd door kalk. Dit betekent dat ze op hetzelfde vermogen even goed blijven functioneren. Uw energierekening wordt lager en uw ecologische voetafdruk blijft beperkt.

Bent u actief bezig met het besparen van energie? Dan is het aanschaffen van een waterverzachter zeker een goede investering. Met dit apparaat verzekert u namelijk een energiebesparing op de lange termijn, zonder dat u hier enige moeite voor hoeft te doen.

Reden 3: u gebruikt minder was- en schoonmaakmiddelen

Tot slot hoeft u minder was- en schoonmaakmiddelen te gebruiken als u een waterverzachter heeft. De besparing op wasmiddel werkt als volgt. Als er geen kalkaanslag in uw wasmachine zit, kan het apparaat beter functioneren. Dit betekent dat u uw kleding altijd goed schoon krijgt, ook als er niet zo veel wasmiddel in de wasmachine zit. Komt er wel kalkaanslag in de wasmachine door het gebruik van hard water, dan heeft u in de loop der tijd steeds meer wasmachine nodig om uw kleding schoon te krijgen. Dit betekent dat de aanschaf van een waterverzachter effectief bijdraagt aan het gebruik van minder wasmiddel. Gebruikt u minder wasmiddel, dan draagt u ook zeker bij aan een beter milieu voor de volgende generaties.

Ook hoeft u minder schoonmaakmiddelen te gebruiken als u een waterverzachter heeft. Dit komt omdat de kalk in hard water niet alleen als kalkaanslag in apparaten gaat zitten, maar bijvoorbeeld ook op de tegels in de badkamer, in het bad en in de wasbak. Om deze kalkaanslag te verwijderen, heeft u chemische ontkalkingsmiddelen nodig. Deze schoonmaakmiddelen zijn niet goed voor het milieu. Heeft u ze niet meer nodig door het gebruik van een waterverzachter, dan beperkt u uw ecologische voetafdruk.

Echt bijdragen aan een beter milieu? Koop een waterverzachter

Wilt u bijdragen aan een betere leefomgeving voor de volgende generaties? Dan kunt u proberen minder energie te gebruiken in huis en andere milieubewuste maatregelen nemen, maar u kunt er ook voor kiezen een waterverzachter aan te schaffen. Dit apparaat helpt u minder afval uit te scheiden (voor de grote afvalberg), beperkt uw energieverbruik en zorgt ervoor dat u minder schadelijk wasmiddel en schoonmaakmiddel nodig heeft. Het apparaat helpt u uw ecologische voetafdruk te verkleinen, zonder dat u hier ook maar enige moeite voor hoeft te doen. U helpt het milieu te verbeteren, zonder dat u zich hier actief voor in hoeft te zetten.