Waterverzachter prijs : waarom een ontkalker kopen bij een professionele installateur – prijs

Waterverzachter prijs

Uw huishoudelijke toestellen begeven het snel door hard water? Dan kan een waterontharder een oplossing bieden.

Vraag hier eenvoudig prijzen, merken, modellen en persoonlijk advies aan bij waterontharder bedrijven bij u in de buurt:

waterontharders prijzen en merken

Stap 1 van 2

Waterverzachter prijs
Waterverzachter prijs

De beste waterverzachter aan een goede prijs

6 Tips om u op weg te helpen bij het kopen van een waterverzachter

Kraanwater kent niet in elke regio dezelfde samenstelling. Ons leidingwater wordt meestal uit de grond opgepompt. De bodemsamenstelling verschilt van regio tot regio. In de ene bodem zit meer kalk dan in de andere. Dus ook in het water dat in de bodem sijpelt zit dan meer of minder kalk. Afhankelijk van de bodem.

Uiteraard wordt het leidingwater door drinkwaterbedrijven gezuiverd. Ons water wordt zelfs heel goed gecontroleerd. Calcium en magnesium worden er echter meestal niet uit gehaald. Ze zijn niet slecht voor de gezondheid. Dat is eigenlijk de voornaamste reden.

Water dat veel mineralen bevat wordt hard water genoemd. Zacht water is vrij van calcium en magnesium. Met een waterverzachter kan elk huishouden zijn harde water omzetten in zacht water. Op een eenvoudige manier. Steeds meer mensen kiezen hiervoor. Hard water heeft veel nadelen voor het huishouden.

Wat is nu een redelijke prijs voor een waterverzachter? Waar moet je rekening mee houden? Hieronder vindt u een aantal tips zodat u goed weet waar u op moet letten bij de aankoop.

Tip 1: Zie uw waterverzachter als een investering en als een verzekering.

Een waterverzachter van goede kwaliteit heeft zijn prijs. U zal die echter relatief snel terugverdienen. Met zacht water bespaart u op verschillende manieren:

U voorkomt kalkaanslag in uw huishoudtoestellen.

Wasmachines, droogkasten, koffiezetapparaten, vaatwassers, enz. hebben een langere levensduur als ze zacht water gebruiken. Zo gaan ze vele jaren langer mee.


waterontharder prijs offerte online


Een plaats waar kalk hard kan toeslaan, is in uw boiler.

Het is vooral gevaarlijk omdat je het niet of veel te laat opmerkt. Kalkaanslag in uw boiler kan gemakkelijk enkele kilo’s wegen. De kalksteen vormt zich laag per laag. Hierdoor gaan boilers aanzienlijk minder lang mee. Bovendien kost het door de kalkaanslag meer energie om het water op te warmen. Kalkaanslag vernauwt ook uw waterleidingen. Zo kost het meer energie om het water door de leidingen te pompen. Op jaarbasis kan u dit ettelijke euro’s meer aan energie kosten.

Kalksteen ontstaat wanneer hard water verwarmd wordt.

Dus ook in de waterleidingen van uw huis. Het doet uw huis in waarde verminderen. Potentiële kopers zullen de staat van de infrastructuur van de woning willen controleren. Kalksteen zorgt voor een hogere energierekening. Of erger, u moet de leidingen vervangen of een nieuwe boiler kopen. Zaken waar mensen die op huizenjacht zijn op letten. Een waterverzachter is dus ook een meerwaarde wanneer u uw huis te koop zet.

Hard water en zeep zijn geen goede match.

In zacht water werken onderhoud – en hygiëne producten veel beter. Bij hard water moet u meer product gebruiken worden vooraleer er schuim ontstaat. Dit is vooral gekend bij wasmiddelen. In hard water moet u dubbel zoveel of meer gebruiken. Gebruik je telkens meer product in hard water? Dat zal je maandelijks ook meer uitgeven dan iemand die zacht water gebruikt.

Een waterverzachter kopen kost ook geld. Het is een investering. Koop een goed toestel, onderhoud het goed en het zal 20 tot 25 jaar meegaan. Door de jaren heen zal u zo heel wat kunnen besparen.

Tip 2: Gebruik en onderhoud heeft ook een prijs

De meeste waterverzachter op de particuliere markt werken volgens het principe van ionenwisseling. Deze toestellen gebruiken zout om de filter te spoelen. Het zout reageert op de mineralen in het water, waardoor calcium en magnesium aan het water worden onttrokken. Zodoende wordt het water zachter. Het zout moet een aantal keer per jaar aangevuld worden. Hoe vaak hangt af van de capaciteit en het verbruik. Dit is geen gewoon keukenzout. In waterverzachter wordt regeneratiezout gebruikt. Puur, onbewerkt (of weinig bewerkt) zout. Duur is dit zout gelukkig niet.
Verder moet je ook het jaarlijks onderhoud incalculeren. Alweer een kost maar niks in vergelijking met een hogere energiefactuur of kapotte toestellen.

Tip 3: Geniet van een verlaagd btw-tarief

Is uw huis ouder dan 10 jaar? Weet dan dat je recht hebt op een verlaagd btw-tarief. Dit geldt voor de installatie van uw waterverzachter. De voorwaarde is wel dat uw toestel door een erkend installateur geplaatst wordt.

Tip 4: Een goedkope waterverzachter is op lange termijn juist duurder.

Goedkope waterverzachter zijn af te raden. Het gaat vaak om namaak. Dergelijke toestellen ontharden niet zoals het hoort. Ze vragen meer onderhoud. Gaan niet efficiënt om met energie, ze hebben een kortere levensduur, enz. Het zou zonde zijn van uw investering als u later dan toch een degelijk toestel koopt. Om u een idee te geven, de prijs van een degelijk toestel is vergelijkbaar met die van een wasmachine.

Tip 5: Vergelijk de prijs alleen tussen vergelijkbare modellen.

Waterverzachter bestaan in verschillende modellen, groottes en types. Met types doelen we op de besturing: mechanisch of elektronisch. Op waterdruk (dus zonder stroomverbruik) of aangesloten op uw elektriciteitsnetwerk. Vraag u in de eerste plaats af wat uw noden zijn en breng uw verbruik in kaart. Kies op basis daarvan. Daarmee zal u het meeste voordeel genieten.

Hoe geavanceerder het toestel is, hoe duurder natuurlijk. Ga na of je wel zo’n geavanceerd systeem nodig hebt. Bent u iemand met een heel regelmatig verbruikspatroon? Is uw maandelijks waterverbruik min of meer gelijk? Dan is een mechanische ontharder wellicht ideaal voor u.

Heeft uw waterverzachter een te kleine capaciteit in verhouding tot uw verbruik? Dan zal u niet altijd kunnen genieten van zacht water. Een waterverzachter met een te grote capaciteit is dan weer onnodig duur.


waterontharder prijs offerte online


Tip 6: Werk samen met een professional.

Er is niet één waterverzachter die ideaal is voor iedereen. De juiste keuze is voor iedereen anders. Het hangt van uw verbruik af. Grote huishoudens hebben andere behoeftes dan eengezinswoningen. Laat u daarom adviseren door een specialist met veel ervaring. Zij zullen uw verbruik gedetailleerd in kaart brengen en u op basis daarvan het geschikte toestel aanraden. Dan hebt u ook meteen de garantie dat het toestel juist geïnstalleerd zal worden.