Waterverzachter tip : kalkproblemen voorkomen met een waterontharder aan de beste prijs

Waterverzachter tip

U bent het beu om steeds kalkaanslag te moeten verwijderen? Een waterontharder voorkomt dit probleem.

Vraag hier eenvoudig prijzen, merken, modellen en persoonlijk advies aan bij waterontharder bedrijven bij u in de buurt:

waterontharders prijzen en merken

Stap 1 van 2

Waterverzachter tip
Waterverzachter tip

Beu om altijd maar te moeten kuisen? Lees hier hoe u zich uren poetswerk kunt besparen

Besteedt u ook veel te veel tijd aan het kuisen van uw badkamer? Die vervelende kalkaanslag op de randen van het bad, op de waterkranen, op de muurtegels, op de douchekop en dergelijke, is vaak moeilijk te verwijderen.

Waterverzachter tip
Waterverzachter tip

Steeds die vervelende kalksporen

Alleen met speciale reinigingsmiddelen, waaraan u veel geld uitgeeft, krijgt u uw badkamer nog schoon. Bent u dit beu? Lees in dit artikel wat de oorzaak is van deze kalkaanslag en hoe u deze kunt voorkomen.

Hard water is de schuldige

De kalkaanslag wordt veroorzaakt door leidingwater dat veel metaaldeeltjes, vooral calcium en magnesium, bevat. Deze stoffen zijn in het leidingwater aanwezig omdat het water wordt gewonnen uit diepe grondlagen, waarin magnesium en calcium voorkomen. Men gebruikt de benaming ‘hard water’ indien het water een grote concentratie aan calcium en magnesium bevat. De hardheid van water is niet op alle plaatsen dezelfde, omdat de waterbedrijven op diverse locaties het grondwater oppompen. Indien uw woning hard water geleverd krijgt, kan dit op langere termijn heel wat nadelige gevolgen hebben. U moet niet alleen afrekenen met vervelende kalkaanslag, maar u krijgt ook te maken met een veel hogere energiefactuur en onverwachte extra kosten.

  • Kalkafzetting vindt eveneens plaats op de verwarmingselementen van elektrische boilers en toestellen die water verwarmen. Het kalklaagje op het verwarmingselement zorgt voor een minder efficiënte warmteafgifte, waardoor meer tijd nodig is om het water op een gewenste temperatuur te brengen. Een hoger elektriciteitsverbruik is het gevolg.
  • Door de kalkafzetting in elektrische apparaten gaan deze sneller stuk. Dit leidt tot noodzakelijke reparaties en voortijdige vervanging van huishoudelijke apparaten.
  • U hebt bovendien meer wasproducten nodig om uw was nog proper te krijgen. Calcium en magnesium in het water verstoren de reinigende werking van wasproducten. Bovendien verslijten de vezels van textielstoffen veel sneller door de nefaste invloed van hard water.
  • De afzetting van kalk in waterleidingen en riolering werkt verstoppingen in de hand. U moet een aanzienlijk bedrag uitgeven aan ontstoppingsmiddelen of aan een professionele ontstoppingsfirma.
  • Hard water heeft ook een invloed op uw lichaam. Uw huid geraakt geïrriteerd als u zich vaak wast in hard water. En zelfs met dure shampoos slaagt u er niet in om uw haar te doen glanzen.

waterontharder prijs offerte online


Voorkom al deze problemen met een waterverzachter

Wilt u definitief van alle bovenstaande problemen verlost zijn? Dat kan met behulp van een waterverzachter. Als u een geschikte waterverzachter laat installeren in uw woning, hebt u voortaan de beschikking over zacht water. U zult de voordelen ervan snel ondervinden: geen kalkaanslag meer, dus niet meer urenlang poetsen om uw badkamer en aanrecht schoon te krijgen! Bovendien hebt u minder wasproducten nodig en verbruikt u minder elektriciteit. Een waterverzachter met regeneratiezout werkt als volgt:

  • Hard water wordt toegevoerd aan een cilinder met korrels van kunsthars. Deze korrels nemen calcium- en magnesiumdeeltjes op. Het water neemt op zijn beurt onschadelijke natriumdeeltjes op uit de korrels. Het water dat uit de cilinder vloeit, is zacht water.
  • Het toestel verbruikt regeneratiezout omdat het spoelwater moet aanmaken. Dit zout spoelwater dient om de korrels op regelmatige tijdstippen te ‘regenereren’. De kunstharskorrels geraken na een tijdje immers verzadigd met calcium en magnesium.
  • Tijdens het regenereren geven de kunstharskorrels calcium en magnesium af aan het spoelwater. De korrels nemen daarbij ook natriumdeeltjes op. Het spoelwater vloeit nadien weg in het riool.

Andere tip: koop een infraroodcabine in uw buurt.

Waarop letten?

De investering in een waterverzachter hebt u na een aantal jaren terugverdiend. Het is wel belangrijk dat u vóór de aankoop voldoende informatie inwint over de verschillend soorten toestellen die er bestaan. We geven hieronder enkele tips die u daarbij kunnen helpen:

Nooit meer urenlang poetsen om kalkaanslag te verwijderen? Het is mogelijk met een geschikte waterverzachter die uw woning voorziet van onschadelijk zacht water.