Waterverzachter voordelen – geld besparen dankzij een waterontharder van de beste kwaliteit

Waterverzachter voordelen

Ook last van hard water en teveel kalk in uw leidingwater? U kan genieten van de voordelen van een waterverzachter.

Vraag hier eenvoudig prijzen, merken, modellen en persoonlijk advies aan bij waterontharder bedrijven bij u in de buurt:

waterontharders prijzen en merken

Stap 1 van 2

Waterverzachter voordelen
Waterverzachter voordelen

4 redenen waarom uw apparaten langer meegaan met een waterverzachter

U heeft een jaar geleden een nieuwe wasmachine gekocht, maar u merkt nu al dat het apparaat het minder goed doet dan 12 maanden geleden. Dit heeft niets te maken met de kwaliteit van het apparaat, maar kan te maken hebben met het leidingwater dat u gebruikt bij het wassen van kleding. Is dit namelijk hard water, ofwel water met een grote hoeveelheid kalk, dan kan uw wasmachine minder goed functioneren en zelfs eerder kapot gaan.

Op deze pagina leest u meer over het functioneren van apparaten en de levensduur van apparaten in samenhang met het gebruik van hard water. Zo leest u op deze pagina waarom apparaten langer mee gaan als u geen hard water gebruikt, maar het water ‘verzacht’ met een waterverzachter.

1: er blijft minder kalk in uw apparaten zitten

De grote hoeveelheid kalk die in hard water zit, kan in uw apparaten blijven hangen. Bij een wasmachine of vaatwasser ziet u dit vaak niet, maar bij een waterkoker kunt u dit wel zien. Heeft u pas net een nieuwe waterkoker en ziet u nu al kalkaanslag? Dan komt dit door de kalk in hard water. Uw waterkoker ziet er niet alleen minder nieuw en fris uit, maar heeft ook last van de kalk. Uiteindelijk kan de kalk het apparaat zo schaden, dat het vroegtijdig kapot gaat.

Dit gebeurt niet alleen bij de waterkoker, maar bij alle apparaten die met hard water werken. Denk hierbij aan de wasmachine, maar ook aan de vaatwasser. Door zacht water te gebruiken, wordt de kalkaanslag bij al deze apparaten minder en gaan alle apparaten langer mee.


waterontharder prijs offerte online


2: er blijven minder zeepresten achter in uw apparaten

Heeft u een wasmachine met kalkaanslag door het gebruik van hard water, dan moet u meer wasmiddel gebruiken om uw kleding goed schoon te krijgen. Een deel van het gebruikte wasmiddel wordt weggespoeld tijdens de wasbeurt, maar helaas kan niet alles verwijderd worden. Dit betekent dat er zeepresten achter blijven in uw wasmachine. Dit is niet alleen onhygiënisch, maar kan het apparaat ook schaden. Zo kan uw wasmachine ook kapot gaan door de combinatie van te veel kalk en zeepresten door het gebruiken van grote hoeveelheden wasmiddel.

3: u hoeft geen chemische ontkalkingsmiddelen te gebruiken

Om de kalkaanslag in uw apparaten te verwijderen, heeft u speciale ontkalkingsmiddelen nodig. Deze middelen doen hun werk goed en verwijderen de kalk inderdaad uit uw apparaten, maar het gaat om vaak sterk chemische middelen. De kalk wordt verwijderd, maar de sterk chemische middelen kunnen wel een negatief effect hebben op uw apparaten. Dit betekent dat uw apparaten ook kapot kunnen gaan door het langdurig gebruik van ontkalkingsmiddelen.

Gebruikt u zacht water in uw apparaten, dan heeft u geen ontkalkingsmiddelen nodig. In dit geval blijft er namelijk geen kalk achter in uw wasmachine, waterkoker, koffiezetapparaat, vaatwasser en andere apparaten. Omdat u geen sterke en soms schadelijke ontkalkingsmiddelen gebruikt, gaan uw apparaten langer mee.

4: uw apparaten hoeven minder hard te werken

Tot slot gaan uw apparaten langer mee omdat ze simpelweg minder hard hoeven te werken op zacht water. De kalk, de zeepresten en de schadelijke ontkalkingsmiddelen samen, zorgen ervoor dat uw apparaten op hard water minder goed functioneren. Omdat u wel hetzelfde van uw apparaten vraagt, bijvoorbeeld het schoon wassen van uw kledingstukken, moeten uw apparaten nog harder werken om dit doel te bereiken. Uiteindelijk kan dit er ook voor zorgen dat uw apparaten sneller kapot gaan dan u zou willen.

Gebruikt u zacht water in uw apparaten, dan hoeven de apparaten niet harder te werken om uw vaat schoon te krijgen, uw kleding te wassen of uw water te koken. Omdat ze op het vermogen werken waar ze op horen te werken, gaan ze zo lang mee als u verwachtte bij het doen van uw aankoop.

Geld besparen op nieuwe apparaten? Koop een waterverzachter

Wilt u geld besparen op nieuwe apparaten, simpelweg door uw huidige apparaten langer te gebruiken? Vergelijk dan prijzen van waterverzachters, ook wel gekend als waterontkalkers. U heeft geen last meer van kalk in uw apparaten, maar ook niet van zeepresten en beschadigingen door het gebruik van chemische ontkalkingsmiddelen. Het is een eenmalige investering om een waterverzachter te kopen, maar deze investering verdient u vanzelf weer terug. U bespaart namelijk niet alleen geld op nieuwe apparaten, maar ook op uw wasmiddel, uw dure schoonmaakmiddelen en zelfs op uw energiekosten. Dit betekent dat u uiteindelijk zelfs geld overhoudt door het gebruik van uw waterverzachter, als u uw investering eenmaal heeft terugverdiend.

Daar komt nog bij dat de aanschaf van een waterverzachter uw ecologische voetafdruk beperkt. Door minder apparaten aan te schaffen, minder energie te gebruiken en minder schadelijke schoonmaakmiddelen aan te schaffen, draagt u namelijk bij aan een beter milieu.

waterontharders